KTCB heeft grootse plannen!

KTCB start met padel vanaf september 2021

Padel is de snelst groeiende sport ter wereld. Ook in ons land blijft de populariteit van de racketsport, ondanks de coronacrisis, in de lift zitten.  Het was zowat de enige sport die door alle mazen van het overlegcomité glipte en dus steeds gespeeld kon worden.
Het Bestuur heeft een tijdje de kat uit de boom gekeken, maar na rijp beraad toch beslist om ook in onze club te starten met Padel.
De terreinen 3, 4 en 5 zullen verdwijnen en in de plaats zullen er 4 padelterreinen en 1 tennisterrein (Smash-court) komen (zie plannetje hieronder).
De werken zullen starten vanaf half juli en zullen ongeveer 6 weken duren.

Lidgeld tem 31 maart 2022 (7 maanden)

Leeftijdsgroep


Lidgeld

Jeugd (tem 18j.)


40 €

Volwassenen


60 €

Het lidmaatschap van Tennis Vlaanderen is vereist en is apart te betalen (15 €).

Leden van tennisclub Beukenhof hebben nog voorrang op lidmaatschap tot en met 30 juni 2020.

Niet leden kunnen zich lid maken vanaf 1 juli 2021.

Inschrijving kan via volgende link : Inschrijvingen Padel KTCB en is pas definitief na betaling van het lidgeld op rekening BE09 1431 1556 1457.

Verhuurprijzen: prijzen zijn steeds per terrein per persoon (steeds bezetting van 4 personen)

Reservaties en prijzen steeds per 1u30

Lid van KTCB

Niet -leden

Daluren (tot 17u30)

3,50 €

7,00 €

Piekuren(van 17u30 tot 22u00)

5,00 €

10,00 €

Er zal een een "Infosessie Interclub Padel" worden georganiseerd op de club op donderdag 8 juli om 19u.   Op deze sessie zullen al jouw vragen over de padel-interclub beantwoord worden.

Wij begrijpen dat een aantal leden zich hieromtrent een aantal vragen stelt. Hieronder proberen we de meest voorkomende te beantwoorden:

Vraag: Waarom gaat KTCB ook padel terreinen aanleggen? Er zijn er toch al genoeg in de streek?

Dat klopt. De wereld draait steeds door en stilstaan is achteruitgaan. Indien wij niet met padel zouden starten is de kans groot dat een aantal leden die padel willen spelen overstappen naar een club waar er wel padel en tennis mogelijk is.

Vraag: We gaan dus van 7 terreinen naar 5. Gaat er dan nog genoeg mogelijkheid zijn om te kunnen tennissen?

Zoals op elke tennisclub is het op weekdagen ook bij ons druk tussen 18u30 en 20u. Buiten deze uren is er echter steeds genoeg speelmogelijkheid. Wanneer we van 7 terreinen naar 5 gaan komen we aan 60 actieve leden per terrein. Tennis Vlaanderen schrijft voor dat tussen de 60 en 80 leden per terrein de standaard is.

Vraag: Door de werken die beginnen vanaf half juli tem eind augustus vallen we even terug op 4 terreinen. Is dit geen zonde voor het betaalde lidgeld?

Het jaarlijkse jeudtornooi alsook het jaarlijks enkelternooi werden dit jaar afgeschaft waardoor er dus in deze periodes wél kan gespeeld worden. Het nieuwe tennisterrein zal in Smash court zijn waardoor er het ganse jaar (zomer én winter) zal kunnen gespeeld worden. Je kan dus met het betaalde lidgeld blijven spelen tot 31 maart 2022.

Vraag : Waarom worden deze werken in het midden van het seizoen gepland? Kan er niet gewacht worden tot na het seizoen?

We hebben, samen met de aannemer, beslist wanneer het beste moment zou zijn voor deze werken. De winterperiode is steeds gevaarlijk om dat we in Belgiê nooit zeker zijn van het weer en bovendien is juli de minst bezette maand. Tevens is het voor KTCB belangrijk dat deze padelterreinen klaar zijn vooraleer ons dubbeltornooi start zodat het padelseizoen nog dit jaar kan starten.

Stay safe and have fun!