Algemeen

Wat is padel ?

Padel is een racketsport die het midden houdt tussen squash en tennis. Het is een terugslagspel dat 2 tegen 2 of 1 tegen 1 gespeeld wordt in een kooi van 20m x 10m (dubbelspel) of 20m x 6m (enkelspel). De bal blijft in het spel na contact met de wanden, wat voor lange rally’s en veel spelplezier zorgt. Strategie en tactiek is bij padel belangrijker dan kracht. Het is toegankelijk voor alle leeftijden en erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter, een ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Padel is plezierig en uitdagend voor sportievelingen van eender welk niveau. Klik hier voor een impressie

Wat zijn de spelregels van padel?

De padel spelregels en basisprincipes worden helder uitgelegd in dit filmpje en dit fimpje

Enkele padeltermen 

Er zijn een aantal padel termen waarover we iets meer kunnen vertellen, zodat ze duidelijker zijn tijdens het spelen. Vaak wordt er tijdens trainingen een aantal termen voor je uitgelegd. Vraag dit vooral ook na aan je trainer. Hij/zij zal je vast en zeker uitleggen over de verschillende termen. Je hoeft natuurlijk niet te wachten! Wij noemen hieronder alvast de meest gebruikte termen met uitleg.

A BOTE PRONTO / VOLEA Hiermee wordt een halve volley / volley bedoeld. BAJADA DE PARED / CHUCHILLA De slag ná de hoge stuit tegen de wand met hoge snelheid en slice. PLANO / CORTADO / LIFTADO Vlakke slag / Slag met slice / Slag met topspin REMATE / BANDEJA / VIBORA  Smash / Verdedigende smash / Aanvallende smash 
CHIQUITA Een rustige slag gericht op de voeten van je tegenstander.
CONTRAPARED De slag om de bal via de achterwand naar de zijde van de tegenstander te slaan. DEJADA Een dropshot uit een volley of een dropshot na een bal/smash via de achterwand. DERECHA / RÉVES Forehand / Backhand
GLOBO Een slag waarbij je over de netspelers heen speelt of terwijl een lob. GOLPE CRUZADO/DEFENSIVE/PARALELO Een slag waarbij schuin over het veld wordt geslagen / Verdedigend / Langs de wand of lijn.
SAQUE / RESTO De opslag / De return
SACAR LA BOLA POR 3 / POR 4 De bal uit het veld/de kooi slaan over de drie of vier meter heen.

Waar is Beukenhof Padel gelegen?

Beukenhof Padel ligt net buiten het centrum van  Aalst, aan het sport centrum Beukenhof. 
Het adres is  Langestraat 12, 9300 Aalst. De club ligt verscholen in het groen dus vanaf de parking is het 30 meter wandelen langs een pad naar de club. Kom ons zeker ontdekken.

Is er gratis parking voorzien op de club?

Ja zeker er is gratis parkeerplaats op de site van Beukenhof. Wij motiveren onze leden ook om met de fiets te komen (Aalst ontknoopt, het is gewoon gezonder) en ook hiervoor is parking voorzien. 

Is de club bereikbaar met het openbaar vervoer?

Absoluut! Met het openbaar vervoer kom je er gemakkelijk via De Lijn bussen 1, 4, 340 die stopt op enkele meters van de site Beukenhof. 

Kan ik me op de club omkleden en douchen?

Zeer zeker. Wij beschikken over de nodige infrastructuur, omkleden en een warme douche het kan allemaal. De kleedkamers zijn open vanaf 9u30.

Wat zijn de openingsuren?

Padellen kan elke dag vanaf 8u30 tot 22u. Wij hebben bewust gekozen om tot 22u te spelen uit respect voor de omgeving en onze buren.
De kleedkamers zijn open vanaf 9u30.
Onze kantine is geopend van 10h-12h30 en 16h-24h (sluitingsuur in functie van bezetting pleinen). 

Financieel

Wat zijn de betaalwijzen?

Bij Beukenhof Padel aanvaarden wij cash en kan je betalen via payconiq. Het opladen van uw saldo om pleinen te reserveren gebeurt via de website tennis vlaanderen.

Wat is de prijs voor de huur van een terrein?

Hiervoor verwijzen we je naar onze pagina tarieven. Ben je een regelmatige speler maak je dan zeker lid want dat is goedkoper en heeft tal van voordelen.  

Wat houdt de aansluiting bij Tennis Vlaanderen in?

Vanaf je aangesloten bent bij Tennis Vlaanderen, na betaling van je lidgeld, kan je deelnemen aan alle door Tennis Vlaanderen georganiseerde padelcompetities zoals de Padel Tour en de Padel Interclub competitie. Je kan heel wat persoonlijke info (klassement, prestaties, tornooien, spaarkaart,…) terugvinden op jouw persoonlijke dashboard op de website van Tennis Vlaanderen. Je geniet van een erg complete sportongevallenverzekering bij Ethias.
TennisDirect trakteert elk Tennis Vlaanderen lid op een korting van 10 euro bij je volgende aankoop (van min. 75 euro). Je vindt de code die je daarvoor kan gebruiken in de welkomstmail of via je dashboard door op je lidnummer te klikken.
Je krijgt tal van exclusieve vroegboekvoordelen op je zon- en skivakanties bij Sunweb. Hoe je moet boeken en met welke code je de korting kan verzilveren, vind je in je welkomstmail van Tennis Vlaanderen of via je dashboard door op je lidnummer te klikken.
Ouders kunnen van een fiscale aftrek genieten als hun kinderen deelnemen aan sportkampen. Verschillende ziekenfondsen zorgen voor een financiële tussenkomst bij deelname aan tennislessen of

Zijn er voordelige tarieven voor kinderen?

Ja hoor, kinderen –18j betalen voor het lidgeld 40 euro i.p.v 60euro voor volwassenen.

Wat zijn de praktische verschillen tussen de leden/abonnementen en de niet leden?

Als lid geniet je van een verlaagd tarief. Je betaalt dan 3,5 euro in de daluren (8u30-17u30) en 5euro in de piekuren (17u30-22u) voor anderhalf uur padel op een plein met vier spelers. Tevens heb je de mogelijkheid je plein op voorhand te reserveren en geniet je van een ongevallenverzekering via Tennis Vlaanderen.

Res​ervaties

Hoe reserveer ik een terrein?

Het huren van een plein gebeurt via Tennis Vlaanderen en kan via de website of de mobiele app op de smartphone.
We verwijzen graag naar de website van Tennis Vlaanderen waar filmpjes beschikbaar zijn die jullie wegwijs maken. Indien je nog steeds problemen zou ondervinden om een plein te reserveren contacteer ons gerust. 

Moet ik lid zijn om te kunnen reserveren?

Neen je hoeft geen lid te zijn, iedereen is welkom in Beukenhof maar leden genieten wel van bepaalde voordelen zoals goedkopere tarieven, verzekering ongevallen, vroeg boek/reservatie systeem. Het lidgeld is ook ‘democratisch’ gehouden dus je lid maken heeft enkel voordelen. 

Hoe vaak kan ik een terrein reserveren?

Je kan als lid maximaal 4 reservaties tegelijk maken binnen een termijn van twee weken en kan te allen tijde ongelimiteerd uitgenodigd worden voor andere reservaties. Niet leden dus losse verhuur kunnen 3 dagen op voorhand een terrein reserveren. 

Hoe lang op voorhand kan ik een terrein reserveren?

Een terrein boeken bij Beukenhof Padel kan 2 weken op voorhand als lid.

Kan ik een reservatie annuleren?

Absoluut. Elk reservatie kan tot 8u voor starttijd kosteloos geannuleerd worden. No-shows en reservaties die minder dan 1u voor aanvang geannuleerd worden, worden niet terugbetaald. Is er sprake van overmacht? Contacteer ons op padel@ktcbeukenhof.be en we zoeken samen naar een oplossing.
Bij regen en minder dan 45’ minuten gespeeld te hebben dan betalen we je terug, geef je info via  mail door aan padel@ktcbeukenhof.be

Wat zijn de piek- en daluren?

De piekuren zijn van 17u30 tot 22u op weekdagen en weekends. De daluren zijn van 8u30 tot 17u30 op weekdagen en weekends. 

Materiaalverhuur/verkoop

Kan ik op de club materiaal (ballen/rackets/grips) kopen of huren?

Ja dat kan. Tijdens de openingsuren van de bar kunnen ballen en grips gekocht worden, rackets zijn te koop via Coach Concept of te huur in de club.

Academy

Voorzien jullie lessen 

Absoluut. Wij werken samen met Coach concept een enthousiast team dat klaar staat om jouw padel niveau in no time op te krikken. Voor alle info verwijzen we je naar de website van Coach concept

Competitie

Kan ik padel competitie spelen bij Beukenhof Padel?

Zeker en vast. Beukenhof Padel is een volwaardige padelclub, met een academy, actieve clubwerking, clubtornooien, sportieve events, deelname aan de Padel Tour en Padel Interclub. Als je lid bent bij Beukenhof Padel kan je dus zeker competitie spelen.

Ongevallen & verzekeringen

Ben ik verzekerd bij gebeurlijke ongevallen op de club?

Als je lid bent van Beukenhof Padel en lidmaatschap Tennis Vlaanderen hebt aangevraagd ben je verzekerd via de sportongevallenverzekering bij Ethias. Huur je een terrein in losse verhuur, zonder lidmaatschap dan ben je niet verzekerd.

Welke risico's en activiteiten worden gedekt door de sportongevallenverzekering?

De verzekerde risico’s zijn:
 - Lichamelijke ongevallen tijdens de verzekerde activiteiten en op de normale weg van woonplaats naar de verzekerde activiteit en omgekeerd.
- Hartfalen tijdens en net na de verzekerde sportbeoefening
- Burgerlijke aansprakelijkheid en verdediging
- Rechtsbijstand

De verzekerde activiteiten zijn:
- Tennis en padel
- Occasionele sportieve nevenactiviteiten ingericht door de club zoals een fietstocht, een wandeling, een bowling, …
- Occasionele socio-culturele nevenactiviteiten ingericht door de club zoals een bezoek aan een pretpark, stad, museum…elk medisch noodzakelijk verblijf in een ziekenhuis waardoor een vergoeding voor het verblijf wordt aangerekend. Dit houdt zowel het verblijf in van minstens één nacht als het concept “dagziekenhuis” voor zover er specifiek gebruik is gemaakt van de operatiezaal, de gipskamer of een ziekenhuisbed met uitsluiting van het verblijf in wachtkamers, de onderzoekkamers en de ruimten voor externe consultatiediensten van het ziekenfonds.
- Activiteiten ingericht door de club ten voordele van de clubkas zoals een eetdag, kaartavond, wafelverkoop, ontbijt, …
- Uitbating infrastructuur van de club (gebouwen, terreinen, speeltuin, terrassen)
- Sport promotionele activiteiten (zoals een opendeurdag)
- De beoefening van wandelen, joggen, zwemmen en fitness door leden van Tennis Vlaanderen

Wat moet ik doen bij een ongeval?

Indien je jezelf tijdens het padellen blesseert zal een clubmedewerker het ongeval aangeven op de website van Ethias, waarna Ethias de verdere afhandeling van het ongeval verzorgt. Alle info m.b.t. de sportongevallenverzekering vind je hier.